ZUMBA

Zumba is een combinatie van fitness en Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, de cumbia en de merengue. De ‘uitvinder’ van Zumba is Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf. Bij Zumba worden fitnessoefeningen gedaan op muziek, en het is vergelijkbaar met aerobics. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, en het betekent ‘snel bewegen en plezier maken’. De danspassen zijn niet moeilijk om te volgen.

Het effect van Zumba is dat je hele lichaam in beweging is. Alle spieren worden getraind en versterkt. Hierdoor komt de vetverbranding sneller, en beter, op gang. Zeker als je een dieet volgt is het goed om hierbij regelmatig aan Zumba te doen, want afvallen zonder sporten heeft geen zin. Wanneer je intensief met Zumba bezig bent, kun je tot wel duizend caloriën per uur verbranden.

De kracht van Zumba zit hem al in de betekenis van de naam, snel bewegen en lol maken. Zoals eerder aangegeven wordt het hele lichaam getraind. Het verschil met traditionele manieren van sporten is echter dat je niet het gevoel hebt dat je met een workout bezig bent. Door plezier te houden in het sporten is het gemakkelijker om vol te houden.

Iedereen kan beginnen met Zumba. Het maakt niet uit of je oud, jong, stevig of slank bent. Er zijn verschillende soorten trainingen om te volgen. Natuurlijk moet je wel van dansen houden, en van Latijns-Amerikaanse muziek. Maar er worden verschillende muziek- en dansstijlen gebruikt, dus er zit vast iets bij wat je leuk vind.

“Just shake it”

Janey

Share This