Bedrijfsfitness

Waarom bedrijfsfitness
Sporten heeft een positief effect op je gezondheid. Je verhoogt je concentratie, vermindert stress en verbetert je conditie. Je werknemers zullen gemakkelijker meer werk kunnen verzetten (onderzoek toont aan dat de arbeidsproductiviteit gemiddeld met 12,5% toeneemt), omdat ze zich fysiek en mentaal sterker voelen. Gezonde werknemers zijn gemotiveerd, verzuimen gemiddeld 78% minder en zijn beter opgewassen tegen de werkdruk en stress, wijst een onderzoek van TNO en NOC*NSF uit. Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek en dit levert voor het bedrijf een aanzienlijke kostenbesparing op.

Voordelen bedrijfsfitness
Bedrijfsfitness heeft naast het positieve effect op je gezondheid nog meer voordelen. Hieronder enkele voordelen:
– vermindert ziekteverzuim |versterkt teambuilding | reduceert stress en spanningen |draagt bij aan arbo-maatregelen
– verlaagt het percentage lichaamsvet
– vermindert of voorkomt RSI klachten, rugklachten etc.
– leidt tot toename arbeidsproductiviteit
– wordt ervaren als gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden
– en… is ook fiscaal heel aantrekkelijk!

 

Bedrijfsformulier

U kunt zich als bedrijf middels onderstaande inschrijfformulier aanmelden. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij z.s.m. contact met u op.

Hier kunt u het aantal personeelsleden die bij Bodyfit gaan trainen opgeven.

* verplicht

Een moment geduld aub.

Fiscaal voordeel

U kunt uw werknemers belastingvrij laten deelnemen aan bedrijfsfitness. Over de kosten voor bedrijfsfitness hoeft u dus géén loonheffing en premies werknemersverzekeringen te betalen. Daarbij zijn de kosten van bedrijfsfitness van de winst aftrekbaar. Voorwaarde is wel dat de fitness plaatsvindt op een vaste door de werkgever aangewezen locatie; bijvoorbeeld ons fitnesscentrum. U kunt zelf kiezen of u de kosten voor bedrijfsfitness geheel of gedeeltelijk vergoedt. Zelfs wanneer u als werkgever niet bijdraagt in de kosten, kan het voor werknemers toch aantrekkelijk zijn om een bedrijfsabonnement te nemen. Enerzijds door de korting die het sportcentrum verstrekt op bedrijfsfitness en anderzijds doordat u de kosten op het bruto loon (i.p.v. het netto loon) kan inhouden.

  • Welk soort abonnement krijgen mijn medewerkers?

Een bedrijfsabonnement bij ons Fitnesscentrum biedt dezelfde mogelijkheden als ons all-In abonnement. Dit houdt in: – Zo vaak sporten als men wilt; onbeperkt fitness en onbeperkt meedoen met al onze groepslessen – Professionele begeleiding, persoonlijke trainingsschema’s en indien gewenst voedingsadviezen – Gebruik van de sauna.

  • Bedrijfsfysiotherapie

U kunt bij Bodyfit ook terecht voor bedrijfsfysiotherapie. Wij werken samen met Club Fysio en onze vaste fysiotherapeut is Carolien Slot. Bedrijfsfysiotherapie is gericht op het voorkomen van gezondheidsproblemen van de werknemers van een bedrijf. De bedrijfsfysiotherapeut houdt zich bezig met werkgerelateerde klachten van werknemers. Hierbij staan werkplek, werkhouding, werktaken, werkduur en werkorganisatie centraal. De bedrijfsfysiotherapeut geeft de werknemers gerichte adviezen en behandelt werknemers met als doel klachten en verzuim te voorkomen. De bedrijfstherapeut verzorgt ook ondersteuning bij de fysieke reïntegratie van (langdurig) zieke werknemers. Samen met de werknemer werkt de therapeut aan een verantwoorde terugkeer op de werkvloer.

  • Voorwaarden bedrijfsabonnement

Om in aanmerking te komen voor de bedrijfskorting moeten minimaal 5 werknemers deelnemen aan bedrijfsfitness. Als werkgever kunt u vervolgens zelf beslissen of u de contributie vergoedt of de werknemers zelf (of een gedeelte van) de contributie laat betalen.

Bedrijfsfitness 2


Bedrijfsfitness Nederland

Deelname aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan is mogelijk via uw werkgever. Het bedrijf of instelling waar u werkzaam bent, dient daarvoor eerst een overeenkomst te sluiten met Bedrijfsfitness Nederland. Dit kan heel eenvoudig zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Bij deelname aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan ontvangt u via uw werkgever een fitnessabonnement. In ruil hiervoor ziet u af van een bedrag aan zogenoemde brutoloonbestanddelen. Dit kan een klein deel van uw maandelijkse bruto salaris zijn. Daarnaast zijn ook het vakantiegeld, verlofdagen en overuren voorbeelden van brutoloonbestanddelen die u belastingvoordeel opleveren. Dit principe is te vergelijken met dat van een fiscaal fietsplan. Voor meer informatie en prijzen kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0223-630191 of het inschrijfformulier invullen en verzenden waarna wij z.s.m. contact met u zullen opnemen.

bedrijfsfitness

Share This