XCORE

Een XCO Workout® duurt 45 minuten, gebruik makende van een buis gevuld met grit. De XCO Workout® is kort, effectief, simpel, dynamisch en intensief. Alle bewegingen worden uitgevoerd op fantastische muziek en elke minuut wordt maximaal benut. Door de verslavende mix van krachtige bewegingen op de sounds van de laatste muziekhits, vliegen deze 45 minuten voorbij!

Het resultaat?

Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

Reactive Impact

Bij elke dynamische beweging verplaatst de vrij bewegende massa in de buis zich van deksel naar deksel. Dit geeft een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren in het hele lichaam. De spiervezels nemen toe in omvang, waardoor het bindweefsel rondom de spiervezels oprekt. Het gevolg: de belastbaarheid van het bindweefsel wordt groter, waardoor de kans op blessures afneemt.

Over de XCO-Trainer®

De XCO-Trainer® is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de XCO-Trainer® van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt.

Veilig & voor iedereen

Het trainen met de XCO-Trainer® is veilig: doordat de Reactive Impact aan het begin van de teruggaande beweging plaats vindt worden de gewrichten juist beschermd en niet overbelast. Bovendien zijn er vijf verschillende maten en zijn de oefeningen op meerdere niveaus uit te voeren, dus je bepaalt zelf de intensiteit van de training.

Wat doet de XCO Workout voor je?

–  een beter uithoudingsvermogen
–  superstrakke buikspieren
–  een sterke onderrug
–  een mooier gevormd lichaam
–  afname blessuregevoeligheid
–  afname vetpercentage
–  toename van coördinatie en balans waar je voordeel van hebt bij andere sporten (bv spinning, hardlopen) en in het dagelijks leven.

 

Shadé

Mabel

Share This